Zelzate@rem

Nieuwsbrief van en over Zelzate - n° 2.15 – 02 juli 2002
ver. uitg.  Martin Acke - Leegstraat 156A - 9060 Zelzate - 09/345 53 36

 

 *  Zelzate kiest sportlaureaten 2001-2002

Op zondag 30 juni ging in de bovenzaal van het gemeentehuis de jaarlijkse huldiging van de sportlaureaten door. Dit jaar werden opvallend weinig kandidaten voorgedragen. Nochtans gebeurt in onze gemeente één en ander op sportgebied.

Wordt er te weinig ruchtbaarheid gegeven aan deze viering? Is de formule achterhaald? Is de Zelzaatse sporter ontevreden over het gemeentelijk sportbeleid? Wie zal het zeggen? Feit is dat de Zelzaatse Sportraad creatief zal moeten zijn wil men de toekomst van dit jaarlijks evenement veilig stellen. Kwaliteit is er nochtans voldoende aanwezig in onze gemeente.

Zwemster Nina Van Koeckhoven werd verkozen tot ere-sportlaureaat van Zelzate. Sinds 1997 is zij prominent aanwezig in de internationale zwemmerstop. Als 16-jarige nam zij deel aan de Olympische Spelen van 2000 in het Australische Sidney. Omstandigheden beletten haar te presteren op de wereldkampioenschappen in Japan (2001) en Rusland (2002). We kijken uit naar haar resultaten op de Europese kampioenschappen die in juli doorgaan te Berlijn.

Zelzate won vijf maal op rij Supergem, een sportieve competitie tussen Oost-Vlaamse gemeenten. Het winnende team Zelzate 1 bestond uit  Cindy Mees, Mieke De Windt, Nina Van Koeckhoven, Pedro Rufo Molero, Ivan Mees, Francky De Loose en Kurt Vanhaverbeke en werd gecoacht door gemeentelijk sportfunctionaris Dirk Willems. Zij werden gehuldigd samen met team Zelzate 2 (Dominique Van Acker, Eric Doens, Lorenzo Peuter, William Temmerman, Anne Marie Bruggheman en Inge Heirwegh, gecoacht door Johnny Martens) dat een verdienstelijke derde plaats veroverde.

Voor de trofee van sportverdienste van het jaar haalde Fores Schaddelee (voorzitter Petanqueclub PC Zelzate) het van de twee overige kandidaten Caroline Van Laere (basketbalclub Silaba) en Antje Hamerlinck (Zwemclub ZZVV Zelzate).

Als enige kandidaten werd badmintonclub ZBC Speedy Zelzate en voetbalploeg FC-Zelzate (kampioen in 4de provinciale A) respectievelijk gelauwerd als sportploeg recreatie en sportploeg competitie.

Verrassend werd de 12-jarige judoka Nina Van Heirweghe van club Aka Karui Zelzate verkozen als sportlaureate 2001-2002. Zij haalde het van de tweede kandidaat, atletiek-loper Kurt Vanhaverbeke.

 *  Directeur van Zwembad Eurohal neemt ontslag

Sinds begin vorig jaar verlamt politiek getouwtrek tussen de socialistische en liberale coalitiepartner de goede werking van de vzw Zelzaatse Sportinstellingen die het beheer over zwembad en sporthal Eurohal waarneemt. Machtsspelletjes resulteerden ondermeer in het wijzigen van de uitbater van de cafetaria en het verhogen van de druk op de huidige directeur Marc Kochuyt (voorzitter VLD-Zelzate). Wellicht omdat hij in deze omstandigheden niet meer kan functioneren nam Marc Kochuyt uiteindelijk ontslag.

Sedert de woelige installatie van de SP-VLD-coalitie botert het niet meer tussen de rode en blauwe partners. De alliantie tussen ZOW en sp.a deed daar een fameuze schep bovenop en liet de socialisten toe de macht te grijpen in de raad van bestuur. Sedertdien azen zij dan ook op het vet betaalde postje van directeur van de vzw.

Het dient gezegd dat directeur Marc Kochuyt de voorbije jaren niet uitblonk wat betreft professionele aanpak van het zwembadbeheer. Zijn zwakke aanpak werd meermaals op de korrel genomen door CD&V-raadslid Martin Acke. Het voorbije jaar werd de directeur echter ook meermaals het vuur aan de schenen gelegd door Rony Schatteman (socialistische schepen van sport) en vzw-voorzitter Lucien Pardo (overloper van VLD naar sp.a), die niets liever willen dan een socialistische directeur.

Met het ontslag van Marc Kochuyt lijken zij hun slag te halen. We zijn benieuwd wie de nieuwe directeur wordt. Er circuleren een aantal namen zoals Freddy De Vilder (OCMW-voorzitter), Erick De Wispelaere (verkocht ZOW aan sp.a) en Lucien Pardo (overloper van VLD naar sp.a).

En de sportieve Zelzatenaar… hij stond erbij en keek ernaar. Hopelijk wordt hij niet de dupe van dit gehakketak.

 

Meer gegevens over deze onderwerpen en nog vele andere wetenswaardigheden over uw gemeente Zelzate kan u terug vinden op
Martin Acke's Website
De nieuwsbrief Zelzate@rem (lees ad rem = gevat - snedig - ter zake) van en over Zelzate wordt gratis via e-mail toegestuurd aan elke geïnteresseerde Zelzatenaar. Ik hoop dat u dit kunt appreciëren. Mocht u deze in de toekomst echter niet meer wensen te ontvangen, stuur dan een e-mailtje naar onderstaand adres met de vraag om u te schrappen uit het bestand.
Indien u anderzijds personen kent die mogelijks interesse hebben voor deze nieuwsbrief, stuur hem dan gerust door. Wenst die persoon zich gratis te abonneren dan kan hij zichzelf aanmelden via een e-mailtje. Een persoonlijk e-mail-adres wordt door ons aan niemand bekendgemaakt of doorgegeven!
Ook nieuwtjes, commentaren of suggesties kunt u steeds kwijt bij martin@acke.info
Uw persoonlijke gegevens worden door ons strikt vertrouwelijk behandeld in overeenstemming met de Wet van 8 december 1992 op de bescherming van de persoonlijke levenssfeer. U heeft steeds recht op inzage en correctie.